AVTO FORUM SLO + STR 2018 Seznam forumov AVTO FORUM SLO + STR 2018
Za vse navdušence avtomobilizma
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Mercedes blizu prevzema McLarna

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    AVTO FORUM SLO + STR 2018 Seznam forumov -> Splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Fan
Admin foruma


Pridružen/-a: 30.01. 2006, 00:16
Prispevkov: 1158
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: 24 Avg 2006 22:42    Naslov sporočila: Mercedes blizu prevzema McLarna Odgovori s citatom

Avtomobilski proizvajalec Mercedes bo, kot poroča nemška revija Auto, motor und sport, v prihodnosti prevzel moštvo McLaren in se v svetovnem prvenstvu formule 1 pojavil kot tovarniška ekipa.
Pogodba, po kateri bi Mercedes postal večinski lastnik ekipe Rona Dennisa, je po pisanju časnika tik pred podpisom. Mercedes ima od leta 1999 v ekipi 40-odstotni lastniški delež, po 30 odstotkov pa pripada Dennisu in podjetniku Mansourju Ojjehu.
McLaren Mercedes kmalu preteklost?
Če bo Mercedes res kupil McLaren - za 40 odstotkov je pred šestimi leti odštel 400 milijonov dolarjev -, se bo pridružil nemškemu avtomobilskemu tekmecu BMW. Bavarska tovarna je konec lanskega leta kupila večinski delež švicarskega moštva Sauber in letos prvič tekmuje v SP formule 1 s tovarniškim moštvom pod imenom BMW Sauber.
Pri Mercedesu za zdaj niso ne zanikali ne potrdili novice o nakupu McLarna. "Ni skrivnost, da je za DaimlerChrysler ena od možnosti tudi povečanje našega lastniškega deleža v skupini McLaren. Za zdaj še ni odločeno, ali se bo to zares zgodilo," so sporočili iz stuttgartske tovarne.
McLaren bo postal del Mercedesove tekmovalne skupine "Srebrnih puščic"
V skupino McLaren spadata ekipa formule 1 McLaren International in podjetje McLaren Cars, kjer dokončujejo športne avtomobile Mercedes SLR. V lasti podjetja je od lani tudi znani "frizer" motorjev, tovarna Ilmor, ki za Mercedes proizvaja visokozmogljive motorje za športne avtomobile.
McLaren in Mercedes v formuli 1 sodelujeta že od leta 1995. V letih 1998 in 1999 je Finec Mika Häkkinen osvojil naslova svetovnega prvaka. V letošnji sezoni pa ekipi ne gre najbolje, saj je še brez zmage, v konstruktorskem seštevku pa na tretjem mestu za Renaultom in Ferrarijem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    AVTO FORUM SLO + STR 2018 Seznam forumov -> Splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.